Heidi fortæller

Heidi blev ramt af en overbelastningsskade i venstre lår ...

Heidi fortæller om sit forløb

Jeg blev i starten af februar ramt af en overbelastning i venstre lår. Der gik ca 5 uger hvor jeg ignorerede begyndende til vedvarende smerter og til sidst ikke kunne løbe længere end  én km uden spændinger og smerte i  låret.

Jeg gik i forvejen til jævnlig forebyggende behandling ved Hanne og har gjort siden marts 2015 fordi en lignende skade sidste år før København marathon også der satte mig på en kort pause.

Dengang kom jeg hurtigt i gang igen og kunne passe min planlagte træning.

Overbelastningen denne gang var dog blevet så smertefuld, at hun anbefalede mig at holde pause med løb og i stedet trænede på en crosstrainer. Hanne gav gode råd om hvordan jeg kunne træne på den da jeg ikke havde prøvet det før. 

Samtidig skulle der styrketrænes og laves udspændinger.

Det var dog en sej omgang og som Hanne fortalte mig, blev hun også udfordret. Hun tænkte det skulle lykkedes og ændrede på behandlingen og viste en øvelse jeg kunne lave hjemme.

Det var det der skulle til!

Efter nogle markante ændringer i behandlingen kunne jeg igen løbe uden gener.

Jeg vil sige Hanne tak fordi hun blev ved med at være positiv og tro på det. Uden Hannes opbakning havde jeg ikke troet på det.

Heidi Kejser 

 

Hanne fortæller om Heidis forløb

Heidi kommer på Kliniquen ca én gang hver 4. Uge til forebyggende massage af især lænderyg, haser, sener og ledbånd på begge lår samt udstrækning af balle-/lårmuskulatur.

I februar mødte Heidi op til sin vanlige behandling og fortalte hun havde været en tur omkring kiropraktoren et par gange. Heidi havde smerter i lænd og venstre balle, seneblad og lårmusklen.

Vi lavede en slagplan med væsentlig mindre løb, styrke/smidighedstræning og massage én gang om ugen 2-3 uger.

Efter 2 behandlinger var smerterne i Heidis lænd og venstre ben så vedvarende at jeg bad hende stoppe med sin løbetræning. (Alle løbere ved, at løbepause er helt usandsynlig og vil sige: det kan jeg da ikke). Jeg var helt klar over jeg her var udfordret, hvis ikke jeg fik lavet en plan til Heidi, som kunne udfordre hende max, men uden belastningen fra løbet.

Jeg foreslog interval/langdistance/belastningstræning på crosstrainer. Træningsplanen som Heidi fik lavet til hjemmetræning på måtte/håndvægte sidste år blev intensiveret inkl. udstrækningsøvelser 2 gange hver dag.

3 uger gik med kun en lille forbedring, men ikke som jeg håbede på Heidis vegne. Datoen for Hamborg marathon nærmede sig også hastigt og hvis det ikke blev markant bedre måtte startnummeret sælges. Ikke lige hvad Heidi havde drømt om.

Jeg var udfordret som behandler og VILLE finde nøglen til Heidis skade. Gode råd var ved at være dyre.

Jeg satte mig ned med mine fagbøger og mit anatomiske atlas før Heidi havde sin 4. tid.

Som behandler skal man heller ikke blive ved, men forsøge at anbefale andre samarbejdspartnere når behandlingen ikke viser sig tilstrækkelig. Sidste mulighed hos mig som behandler, skulle vise sig var den helt rigtige strategi.

Vi fulgte den allerede planlagte behandling, men derudover behandlede jeg nu også musklerne på indersiden af lårene, og yderligere 6-7 triggerpunkter tæt på symfysen og omkring knæene.

Efter den nye strategi forsvandt smerterne helt og efter 2. Behandling trak det ikke længere i venstre ben.

Heidi løb et fantastisk flot marathon i Hamborg.

Stort tillykke Heidi og tak for din tillid til mig som din behandler.

Hanne Rasmussen Sports/fysiurgisk massør

 IMG 1116

heidi1

heidi2    

 

 

 

 

Kliniquen · Gyllingvej 29, Ørting · 8300 Odder · Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. · tlf. +45 23660141      Facebook & Instagram